Cadillac 390 öljykanavien puhdistus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja p0ks, 24.4.2024.

  1. p0ks

    p0ks 2nd gear

    Elis 59 cadillac kyseessä, näissä kaikki öljy ei kierrä suodattimen kautta ja on ongelmana se että öljy kanavista mitä venttiilikoneiston puolella on löytyy paksumpia öljy klönttejä mitkä tukkii kanavia, välillä katoaa öljynpaineet ja välillä kaikki ok.
    Vaihdoin uudet öljyt,suodattimen ja putsasin molemmat keinu tangot yms. Mutta nehän menee tietysti jossain kohtaa uudestaan tukkoon kun paskaa lähtee tarpeeksi liikkeelle uudestaan.
    Mitään järkevää keinoa saada öljy kanavia puhdistettua ilman että koneen aukaisee?
    Ajattelin kun pääsen nosturille niin ottaa öljypohjan auki ja putsata sen.
    Tietoa kenelläkään että saako öljypohjan helposti pois kone paikallaan?
     
  2. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Itse olen putsannut paljon ajettuja/huonosti huollettuja laskemalla öljyä pois, polttoöljyä tilalle tyyliin 1:1 suhteella ja käyntiin esim viideksi minuutiksi jollekin 2000 rpm. Sitten laskee mujut pois, uusi satsi tilalle ja sama homma. Ulostulevan lietteen väristä voi päätellä että koneesta irtoaa likaa paljon.

    Kehotan kokeilemaan omalla vastuulla ja tuo öljypohjan irroitus lienee fiksu idea.
     
  3. SK

    SK Gearhead

  4. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    toinen tyyli on, että vaihtelee öljyjä todella tiuhaan, käyttää öljyn viellä jotain missä olisi mahd paljon "pesuaineita"

    käsittääkseni diesel puolen öljyissä on enemmän näit peseviä aineita?
    Tosin, jos tilanne on noin huono, että öljynpaineetkin katoaa välillä. niin varmasti kannattaa ensin kaikki mahdollinen puhdistaa ihan mekaanisesti mitä voi, öljypohja auki, venakopat auki etc ja kaapia isoimmat mössöt jo heti veks.

    Tuossa mökkiöljy pesuhoito asiassa on vaarana, että sitä moskaa sitten lähtee kerralla ihan julma määrä liikkeelle ja joka läpi on tukossa.
     
  5. Kaveri joskus tunki moottorin täyteen puhdasta polttöljyä ja antoi seistä pitempään ilman mitään pyörittelyä. Sekin toimi hyvin.
     

Kerro tästä muillekin!