Mihin menet, autoala...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 4.9.2022.

  1. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Laittaisivat sen kutosen pikkuisen kenolleen hantin puolelle, niin olisi aika hyvä.

    Mut niinku yleisesti 170 numero malliversion nimen tarkentimena Dodgessa, joka on ahdettu ja käyttää E85 polttoainetta performanssitilassa, on hyvä juttu. Demon tai Dart!!!
     
  2. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Olen Hemin loppumisesta lukenut, mutta se on jäänyt vähän epäselväksi mistä se aiotaan poistaa vai poistetaanko lopullisesti. Monessa lähteessä puhutaan vain RAM 1500 mallista.

    RAM 2500 ehkä jatkaa? Ainakin valmistajan sivuilta löytyi vielä vähän aikaa sitten vuoden 2024 RAM 2500:lle Hemi moottori vaihtoehto.

    Jos Hemi moottori poistetaan lopullisesti on se varmasti paha isku myyntilukuihin. Sen verran moni Dodge/RAM/Jeep/Chrysler automalli on käyttänyt sitä ja ostajia V8 moottorille varmasti riittää jatkossakin. Jos ostaja ei saa V8 moottoria niin se vaihtaa sitten merkkiä, jos ei todella paatunut vanhan Chrysler Corporation autojen fani ole.
     
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    2024 on viimenen vuosi Hemille RAMissa, sit tulee suora 6 ja apuakut yms hybridid lisäksi.
    Oma veikkaus, Dodge/RAM kuolee pois parissa vuodessa. Se kummiskin on magrinaali osasto Stellantiksessa. Hornetin myynti kuulema tökkii jo, vaikka on tehokkain yms mallista. Ja uusi EV Charger ei pärjää edes Teslan tehokkaimmille malleille...
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Fordin F-150 on hengissä vaikka vaihtoehdot ovat V6 tai patterit.

    Jotkut ennakkokuvat Stellantiksen kutosesta eivät olleet mairittelevia. Kamala letku ja johtohäsmäkkä. Ehkä se oli vain naamioitu!
     
  5. mcmies

    mcmies Gearhead

    Joe of America tykkää noista laviskoistaan niin paljon, että ei ne nyt ihan justiin kuole mihinkään, vaikka Hemi loppuisikin. Kulkevat vain jatkossa slantilla tai sähköllä. Tai jollakin muulla jota me ei vielä tiedetä.
     
  6. karra

    karra Double Gearhead

    En ole nyt tarkkaan seurannut mersun veekaseja mutta jo muutama vuosi sitten puhuttiin että ne jäisi pelkästään AMG autojen iloksi. Isotkin ässät on jo kuutosia vaan tänä päivänä.

    Katalysaattorin kun pitää olla konehuoneessa nykymuodin/määräysten/kustannusten mukaan niin se veekasi on haastava, tehdas kutsui sitä taannoin työnimellä hot-V8 ja sen haastavuuden takia se tulisi ainoastaan erikoismalleihin.

    Ihan kun olisin jostain lukenut että kuitenkin veekaseja saisi jatkossa muihinkin, oiskos G-malliin kun se on kallis jo lähtökohdiltaan niin erikoismoottori ei hintaa suhteessa enää paljoa nosta.
     
  7. Tämä on jännä keissi:

    Liitot pyrkivät murskaamaan Teslan toiminnot – tuorein käänne 130% lakkopalkka, apua myös Suomesta?

    Ruotsalaiset ammattiliitot näyttävät ottavan käyttöön kaikki mahdolliset työtaistelutoimet, jotta miljardööri Elon Muskin johtama Tesla saadaan pakotettua paikallisen metalliliiton haluamaan työehtosopimukseen.

    SÄHKÖAUTOVALMISTAJA Teslan ja ruotsalaisen ammattiliitto IF Metallin pahasti tulehtunut kiista työehtosopimuksesta eskaloituu edelleen.

    Riidan tuoreimpana käänteenä IF Metall on ryhtynyt tarjoamaan Tesla-korjaamojen työntekijöille jopa 130-prosenttista palkkaa vastaavaa lakkokorvausta, jotta mahdollisimman moni työläinen saataisiin liittymään liittoon ja sitä myöten myös lakkoon.
     
  8. Catiska

    Catiska Gearhead

    Liitto alkaa ilmeisesti olla epätoivoinen kun Teslaa ei kiinnosta heidän kuviot ja maksavat työntekijöilleen paremmin kuin tuon liiton sopimuksien mukaan tarvitsisi maksaa -> työntekijät eivät itse näe syytä mennä lakkoon. Mutta liitto haluaisi heidän lakkoon.
     
  9. Osalla on varmaan hyvätkin ehdot, mutta onko kaikilla?

    Ainakaan entisen Ruotsin pääministerin mukaan ei ole:

    Kiista työsopimusehdoista on niin periaatteellinen ja suuri, että aiheeseen on ottanut kantaa jopa Ruotsin entinen sosialidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven, joka on kehottanut ruotsalaisia muun muassa boikotoimaan Tesla-merkkisiä autoja.

    Löfvenin mukaan Teslan korjaamotyöntekijöillä on Ruotsissa muita huonommat palkat ja eläke-ehdot.


    Toki vanha AY-demari jne.
     
  10. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Sitten ne alkaa kulkemaan Suomessakin ilman kasia ja vuosien ajan suurin osa Suomeen myydyistä RAM:eista on ollut Hemi V8:lla. En tiedä onko sattumaa että nettiautoon alkanut pikku hiljaa tulemaan aina vaan enemmän Chevyjä ja GMC:tä jolta kasi ei ainakaan vielä ole loppumassa, kun RAM:in suunnitelmat olleet jo pidempään tiedossa. Vai onko se sittenkin niin että perus ostaja ostaa sen mitä hyllystä sattuu saamaan. Ostaahan joku Rangereitakin ja niitä riittää V6:lla.

    Vai onko niin että jenkki pitää olla V8:lla ja Suomessa myynti lopahtaa täysin.:rotfl: Melko vahva asema amerikan pickupeilta Suomestakin löytyy niin kai täälläkin sitten on ostajia jotka ostaa oli voimanlähde mikä tahansa. Vaikea tarkkaa tilastoa löytää mutta todennäköisesti noin 40% pickupeista on Suomessa amerikkalaisia.
     
  11. Muki

    Muki Gearhead

    Traficomin avoimesta datasta voi riittävän väljin hakuehdoin selvitellä, minkälainen markkinaosuus amerikkalaisvalmisteisilla lava-autoilla on maassamme. Väljät hakuehdot siksi, että se kirjoitus- ja muiden virheiden määrä siinä Traficomin datassa on aika jäätävä, tietojen tallentajat sekoilleet ja hutiloineet.
     
  12. Taidan elää toisessa todellisuudessa kuin sinä. Tässä on vuoden 2017 pickuppien myyntimääriä:

    https://www.4x4maailma.fi/tag/myydyt/

    Tämä vastaa mun mielikuvaa maailmasta.
     
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Autoinsinööri kirjaillut kaikenlaista Dodge Laredoa, Chevy Fleetsideä ja Chervolet Stargraftia...

    MUOKS: Ei täällä lähiössä ainakaan kovin moni talkkari kulje bensa-hemillä.
     
    Muki tykkää tästä.
  14. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Niinpä, siksi se on hankala tutkia. +se että lava-autonkin voi rekisteröidä melko moneksi.
     
  15. Muki

    Muki Gearhead

    Olin takavuosina Traficomiin ihan yhteydessäkin asian tiimoilta, ja ehdotin että ottavat vaikka kesähessun jostain oppilaitoksesta sellaisilla attribuuteilla, että sitä ei runtele dysleksia ja että on pitkäjänteinen ja ottaa fiksaten noi typot siitä datamassasta.

    Ihan perus-SQL toimii siinä mojovasti, kun ensin sai rikkinäisen CSV-formaatin fiksattua (ja ladattua setin kantaan) saattoi sitten haeskella väljin ehdoin kirjoitusvirheitä ja korjata niitä, jotta sai edes jonkinlaisen analyysin tehtyä. Mutta tästä on monta vuotta, enkä edes muista mitä varten sen datasetin aikanaan kotikoneelle holasin.
     
  16. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Vuonna 2017 uusien amerikkalaisten myynti oli todella pientä verrattuna nykypäivään koska silloin ei myyjiäkään ollut paljoa, ja esim. RAM jälleenmyyntikin alkoi muistaakseni kunnolla vasta 2018. Eikä uusien pickuppien myynti suoraan vaikuta siihen onko amerikkalaisia pickuppeja vai ei. Paljon tulee harmaatuontina ja paljon on myyty myös edellisillä vuosikymmenillä. Väitän myös että amerikkalaista pickuppia pidetään enemmän arvossaan jolloin harvempi amerikkalainen kohtaa tiensä pään vs. vaikka perus Ranger.

    Yksi yleisimmistä amerikkalaisista pickupeista jota tuolla tien päällä näkee on 1988-1998 Chevy/GMC.:odsmile: RAM on myös tullut tosi yleiseksi. Pitkästä aikaa elokuussa Turun keskustan alueella ja Raisiossa pyöriessä oli vähän hämmentävää että välillä tuntui että mihin suuntaan katsoikin vilahti jossain RAM.:lol: 2-vuotta sitten ei näkynyt ainuttakaan pickuppia Turun keskustassa.:odroll: Ehkä outo sattuma, tai sitten ei. Tuli sinä päivänä nähtyä noin 20 Ramia.
     
  17. Olen käynyt tuolla suunnassa monta kertaa elokuun jälkeenkin, eikä minua ole mikään Ram -armada tullut vastaan kertaakaan. Kyllä ne on Hiluxit, Amorakit ja Rangerit, mitä siellä näkee. Tai siis minä näen.
     
  18. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Sinä päivänä nyt sattui näkymään niitä RAM:eja aivan älyttömästi. Sen sijaan GMT400 pickuppeja ei näkynyt kuin 2kpl + muita USA Fordeja ja Chevyjä muutamia + Rangereita, amarokkeja mitsubishejä yms.

    Sain kolmesta RAM:ista kuvankin. Laitan nyt tähän kaikkien iloksi.
    [​IMG]
    [​IMG]
    Tuli mieleen että jokin aika sitten löysin tällaisen videon kuinka amerikkalainen Alankomaissa ihmettelee miksi sielläkin amerikkalaiset pickupit on melko yleisiä.
     
  19. Muki

    Muki Gearhead

    Tossa mitä jotain diesel-rameja pyörii näillä seuduin, niissä on vissiin aika heikot startit kun niitä tyhjäkäytetään joskus pitkiäkin aikoja kahvi- tai lounastelun yhteydessä, mitä olen seuraillut. Ja vaikka iso patruuna onkin, niin jonkinlaista näyttämistä siinä tuntuu olevan sen kaasuttelun kanssa. Jotain kuorma-autolarppausta? Kun on Cummins niin ei voi sammuttaa?

    Samaan aikaan yksi paikallinen 454 squarebody ajelee täysin sivistyneesti käyttöpelinä.

    Hieman tarkemmin asiaan liittyen, mun mielestä liikenteessä on käynnissä melkoinen "kato" monien amerikanpaavovehkeiden suhteen. Lieneekö käyttö-, korjaus tai muut kulut/syyt siinä takana. Esimerkiksi sieltä koomisemmasta päädystä, näettekö kovinkaan usein Hummereita muualla kuin nettiautossa?

    Uusien myyntimäärät lienevät sen verran vähäisiä kuitenkin, että hiljakseen katoavat amerikkalaiset ajoneuvot harrastetapauksia lukuunottamatta katukuvasta. Itse asiassa laitoin minäkin veekasi-pirssin talliin talveksi, vaikka se ennen vanhaan oli ainoa käyttöauto.
     
    isalmela tykkää tästä.
  20. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    "Amerikanpaavovehje":rotfl:

    Mä tuun käyttään tota.
     
    isalmela ja Muki tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!