Buickin jäähysysteemin paisuntasäiliö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja buick87gnbl, 26.3.2024.

  1. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Elikä tommonen muovipönttö näköjään vuotaa, ku kävin kurkkaamassa talvinukkumassa olevaa autoa. Onko muovi semmosta, ettei voi hitsata? RockAuto ei myy säiliötä. Ei vuoda säiliön pilli eikä letku, jostain kauempaa on tullut.
     
  2. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Ylivuotosäiliön saa kolvattua tiiviiksi, mutta paisuntasäiliötä en usko, että saa millään keinolla pitämään paineita. Onhan toki paljon muitakin paikkoja etsiskellä kuin RockAuto.
     
  3. Isamu

    Isamu Gearhead

    Muokattu: 27.3.2024
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ebay: OER Coolant Reservoir Bottle Jar For 1981 & 1985-1987 Regal Cutlass &Grand Prix | eBay
    Tai jos vuotaa sellaisesta paikasta, että pystyy liimaamaan niin tällä olen saanut kohtuullisen menestyksekkäästi saanut liimattua muoviosia: Permatex Plastic Welder muovihitsaus 25ml | Motonet Oy En tiedä toimiiko tässä, riippuu muovilaadusta mutta ei ole kallista kokeilla.

    Erilaisia yleismallisia kiinalaisia RST- ja alumiinipönttöjä löytyy Ebaysta vaikka kuinka paljon. Eivätkä maksa paljon jos sellainen on vaihtoehto.
     
  5. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Olin epätarkka säiliöstä, sorry. oikea nimitys taitaa olla coolant reservoir elikä varmaankin ylivuotosäiliö, joka on lähes kaikissa 80-luvun GM-peleissä orggiksena. Korjatkaa taas....

    Kiitos hyvistä vinkeistä kaikille! Täytyy ottaa GN:stä säiliö irti ja kattoo vamma ja alkaa pohtia asiaa eteenpäin.
     
  6. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Joo Isamu, suurin piirtein saman hintasia näyttäs olevan Ebayssa sekä tossa yo. firmassa paitti että pannuvalikoiman yks tuote vastaa orggis muotoilua opgissa ja että tuoteselosteessa mainitaan materiaalina ABS. Eli vois kokeilla Motonetin liimaa. Kuha kattelen...
     
  7. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Ite kolvasin vanin säiliön halkeemaan soiron jostain öljykannusta. Kestäny jo 5v
     
  8. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    ok. milläs vehkeillä hitsasit? Olen tossa katellut juttuja ja kuumahitsaaminen vaatisi vähintään termostaattiohjattua kuumailmapuhallinta ja siihen sopiva pilli. juotoskolvilla ei kuulemma onnistu hyvin. Ja si hyvät laitteet tähän ovat 500 euron pintaan.

    Koitan ns. liimajuotoksella, josta tossa aikaisemmin on vinkki.

    Kiitokset etukäteen!
     
  9. Peter Ashington

    Peter Ashington 1st gear

    Ihan kolvilla sen soiron siihen töpötin. Hyvin on pitäny
     
  10. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Tämä ok Peter, kuulemma ei vain noin onnistu ainakaan tavan kolvilla, mikäli ei voi hallita kolvin kuumuutta. Kova kuumuus polttaa rasvat esiin muovista eikä si tartu. En tiä si.

    Mutta, kuulemma tollaset säiliöt kuten bensatankit, tuulilasin pesunestesäiliöt ja vastaavat ovat polyetyleeniä, eikä abs: ää, en tiä onko sama asia .

    Katellaan miten käy. Pöydällä nyt Permatexin plastic weld ja sillä lähden hiushalkeaman kanssa.
     
  11. buick87gnbl

    buick87gnbl 2nd gear

    Tähän vielä,

    Säiliön liimaus tolla em. liimalla on toistaiseksi pitänyt. Mut ku laitoin kiinnityskorvakkeiden alle hiukka vaahtokumia jännitteiden estämiseksi ettei liimakohta aukeaisi, nii säiliön korkki osuu hiukan konepellin äänieristeeseen. Ei ehkä tee hyvää. Eli teenkö uuden korkin jostain matalammasta versiosta poraten siihen joitain reikiä tarpeen mukaan? Orggiskorkkihan ei o painekorkki.

    Ainaha toki saa uusia yleismallisia halvalla vaikka motonetista.
     

Kerro tästä muillekin!