Uretaani maaliin mattaus aine

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja manun, 7.7.2024.

  1. manun

    manun Gearhead

    Onko kokemusta miten ja mistä? Maali tulee olemaan tod. Näk. Normaalin maaleja
     
  2. Beornegar

    Beornegar Gearhead

    Normaalilla on tuotteina normafine 20 ja 4o maalit
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Nor-maalista ei ole kokemusta, temadur 50 oli vielä aika kiiltävää mutta sen kanssa joku apc-tinneri aiheuttaa alkuperäistä mattamaisempaa pintaa.
    Mutta temaduristakin on se 20% kiiltoaste, kuten taitaa olla nor-maalista.
     
  4. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Kannattaa muistaa että "tinneri" nimellä myytävä tavara ei ole tarkoitettu maalien ohenteeksi, vaikka ohenne onkin englanniksi thinner.
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tinnereissä on hyvinkin erilaisia sisältöjä, kannattaa tutustua ja samaten niihin valmistajan ohenteisiin. Ne saattaa olla samaa tai saattaa olla olematta.:)

    Ja tosiaan sillä apc-tinnerillä pinta mattaantuu, koska se ei ole sisällöltään sitä, mitä maalinvalmistaja on suunnitellut.
    Mutta jollain toisella tinnerillä voi tulla vaikka puuroa.

    Käyttöturvallisuustiedotteessa on sisältö mainittu.
     
    jänis2 tykkää tästä.
  6. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Näinhän tuo asia on, että nämä yleistinnerit on tarkoitettu enemmänkin pesuun. Usein sisältää esim asetonia, mikä ei ole kyllä maalin ohentamiseen oikea aine. Varmasti aiheuttaa muummuassa mattautumista.

    Itse huomannut esim semmoisen, että esim normadur 65 maalin kanssa käyttää ohennetta oh17 "normaali nopeuksinen" vs käyttää oh66 "hidas" niin hitaalla tulee hieman kiiltävämpi pinta.
     

Kerro tästä muillekin!