Tallin pituus tiukilla...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Trucks&Tacos, 4.3.2024.

  1. Trucks&Tacos

    Trucks&Tacos 1st gear

    Etsitään kovasti kämppää missä olisi myös talli talven harrastushommiin. Yksi talo olisi tarjolla missä olisi kahden auton talli, jolla on levelyttä 570cm ja pituutta 565cm . Haasteena se että pickupilla om mittaa 550cm eli pituudessa tilaa jää yli ruhtinaalliset 15cm. Mitä sanovat kokemuksen äänet, onko odotettavissa mukavaa talvi-iltojen puuhastelua vai meneekö hermot ahtauden kanssa? Mitä olette saaneet ahtaissa talleissa tehtyä ja mitä on jäänyt tekemättä?
     
    granadachia tykkää tästä.
  2. fenix

    fenix 3rd gear

    Ahtaalta vaikuttaa pituus suunnassa.
    Itsellä omassa tallissa tilaa auton ympärillä ~75cm.
    Sekin on ahdas jos siellä meinaa jotain säilyttää auton lisäksi.
    Ropaamaan kykenee, mutta ei se ahtaudesta johtuen meinaa motivoida.
     
  3. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Aika toivottomat on askartelumahdollisuudet, jos 15 cm pidempi talli kuin auto. Jo auton ympärikävely on mahdotonta. Jalat on paksummat kuin 7,5 cm. Olen näperrellyt riittävästi ahtaissa talleissa (en noin pienissä) ja se saa nyt loppua. Olen todennut mahdottomaksi yhtälön, että talli olisi asunnon kanssa samalla tontilla. Tai onnistuu sekin, jos asuu taajaman ulkopuolella jollain ranchilla. Mutta kaupunkien omakotialueilla on aina vakava mitoitusvirhe tallien kokojen suhteen. Eli autotalli on etsittävä teollisuusalueelta. Alle 250 neliöinen ei millään riitä. Ja käytännön huomiona se, että tallin seinustoille kertyy aina kaikkea tarpeellista (sorvia, hitsauskonetta, hyllyköt, renkaat jne), jotka vie tilaa kaikilta seiniltä 1 metrin. Sen lisäksi auton ympäillä olisi oltava 1 metri tyhjää tilaa. Eli 2 kpl 5.5 metrin autoa tarvii tallin jossa mitat vähintään 8,5 x 10 metriä jos aikoo tehdä jotain muutakin kuin vaan säilöä autoa siellä.
     
    Muokattu: 5.3.2024
    teippi-mikko, FeV-8, juko7 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Parastahan tuollaisessa tallissa olisi tehdä laajennus, edes pituussuunnassa pari metriä lisää
     

  5. 1) pick upit ulos ja siirry pienempiin autoihin
    2) akka ulos ja ota rikkaampi joka sponsoroi paremman talon/tallin
    3) Jos on puuhastelua, ei rakentelua, pärjää pienenkin tilan kanssa ja sen että siirtelee eteen taakse tai välillä kääntää autoa

    näistä löytyy ratkaisu. Kaikki tallien jatkamiset on niin "last season" hommia
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tenu-Dart sai ensimmäisen katoksensa 22 vuotta sitten. Sitä aiemmin esim tekniikan ulosotto tapahtui keräämällä tontille jämäpuutavaraa joista rakentamalla orsi ja taljalla mosa ulos. Tekijä oli vielä alle 40 vee eikä tuntunut missään.

    2002 alkaen autohallissa jonka yhteydessä pikkuinen oma tila. Pickupilla moottori ja nosturi hallin puolelle silloin kun naapurin auto oli veks ja muutaman tunni äherryksellä tekniikka irti ja kiinni. Dart piti työntää nosturiioperaation takia ulos taka-akselis myöten. Tekee sen noinkin, mutta…

    Nyt on ollut muutaman vuoden noin 5x7 talli missä mahtuu jo suljettujen ovien takana touhuamaan.

    Ja vastaus. Ei autonmittaisessa +15cm tallissa voi kun säilyttää sitä isoa autoa.
     
    juko7 tykkää tästä.
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Jos sen tallin päädyn takana on huone, niin siitä saa kätevästi lisätilaa. Pickupin kanssa ei tarvitse edes koko seinää kaataa, Cadillac-clubin sivustolla oli joskus kuva jossa 70-luvun Eldoradon perä tuli seinässä olevan aukon läpi puolisen metriä lastenhuoneen puolelle.
     
    leivonharri tykkää tästä.
  8. Trucks&Tacos

    Trucks&Tacos 1st gear

    Tarkoitus olisi tosiaan puuhastella ja säilyttää pääsääntöisesti yhtä autoa, vaikka olisihan se myös mukava saaada tarpeen tullen hetkeksi sisään käyttöautokin (ovat pieniä euroautoja). Yhdena auton kanssa 5,70m leveyttä varmaan auttaa, mutta vaikka lavan yli voi loikkia ja hytistä pääsee läpi, niin kyllähän sieltä auton edestäkin pitäisi päästä liikkumaan...
     
  9. fmila

    fmila Gearhead

    Joo, näitä talleja piirtelevät arkkitehdit ei oo varmaan koskaan itse mitään autoa ropanneet. Aina näyttää olevan mitat "huonot" jos jenkkejä pitäis harrastaa. Kaverillakin on "hyvä" 50 m2 talli. Mutta kun se on 5m x 10m niin ei sinne mahdu oikein kahta jenkkiä niin, että pääsis molempien ympäri touhuamaan. Ovi on tolla lyhyemmällä seinällä. Jos samat neliöt ois jaettu vaikka 7m x 7m, niin siinä jäisi jo tilaa ympärille ja autojen eteen mahtuisi jopa työpöytä. Mutta kun ei noi arkkitehdit ainakaan kaikki "osaa" kysyä käyttäjiltä neuvoja. Ei edes uusien kaupallisten korjaamoiden suunnittelussa, näemmä

    t. AM
     
  10. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Menee hermot, lopulta kiinnostus koko harrastamiseen hiipuu, tiedän kokemuksesta.
     
    cdv70 ja juko7 tykkäävät tästä.
  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Isäukkoa avustin 31v sitten transitin konerempassa ja talli oli silloin jotain 40cm pidempi kuin auto, mahtui ulko-oven ja perän välistä menemään sivuttain toiselle puolelle.
    Keulan puolella kun piti enempi touhuta, niin sitten ovet auki ja perää pihalle. Ja piti muistaa katolla olevat ilmaräppänät pitää kiinni, ettei kiilautunut yläkarmiin.
     
    Slant Sickness tykkää tästä.
  12. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    Meiläki verstas varmaan sen 400 neliötä ja silti tuntuu ettei mitään mahu tekemään. Varmaan lentokone halliki kävis ahtaaksi lopulta, eli tilaa ei ole koskaan liikaao_O
     
    eeko tykkää tästä.
  13. Eipä ole koskaan ollut isoa tallia, tosin en ole ikinä innostunutkaan teollisuushalleista tms. vaan tallissa missä rakentaa pitää olla tietty fiilis ja meininki.

    Kyllä se on myös kustannuskysymys. Kotipihalla talli jossa ei mahdottomasti kuutioita, hyvä eristys, sopivan pieni = kustannukset on todella pienet.

    ja aina käy vanha sanonta "pienen kanssa pärjää aina" , mitä se sitten tarkoittaakin......
     
    KohtalainenPaja tykkää tästä.
  14. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Aika huonolta näyttää, voin ihan kokemuksesta sanoa. Itsellä on joskus rojua kertynyt niin paljon että auton ohi ei meinaa päästä kävelemään ja kyllä se tympii, ja lisää tapaturmien riskiä. Mutta jos auto seisoo talven ropattavana niin irroita puskurit, kyllä siitä tulee jo parikymmentä senttiä lisää tilaa...
     

Kerro tästä muillekin!