Chrysler Lebaron laatikosta "viheltävää" ääntä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja sensei, 11.5.2007.

  1. sensei

    sensei 1st gear

    Lepakon laatikko ääntää määrätyillä nopeuksilla, laatikko muuten pelaa hyvin, vaihdot niin kuin pitääkin. Laatikon ääntelyä ei juurikaan kuule hiljaisessa nopeudessa (5-20km/h), ääni voimistuu tasaisesti nopeuden kasvaessa. Sinänsä jännä ilmiö on että kun esim 90km/h kaasu päällä, ääni kuuluu hyvin mutta kun päästää kaasun, ääni loppuu kokonaan. Kaasupoljinta vähänkin uudelleen painettaessa ääntely alkaa uudelleen.
    Voisiko tämä viitata siihen että itse laatikossa ei olisi vikaa vaan jossain muussa esim planeettapyörästö?
    Aluksi epäilys että kaasuläppä tai joku imukanavassa aiheuttaisi viheltävän äänen kun ilmavirtausta, mutta kun ääntä ei tule paikallaan kaasutettaessa.
    Laatikko on 4-vaihteinen automaatti (vaihteet L-3-D-N-R-P). Laatikkoon tehty remontti edellisen omistajan aikana, ajettu remontin jälkeen noin 200km.

    Jos jollain olisi antaa tipsejä miten vian saisi selville ilman laatikon repimistä irti, otetaan mielellään vastaa.

    Juhani
     
  2. samisalama

    samisalama Gearhead

    Ajettuani useita sebringejä, olen havainnut saman ilmiön. jännä volina, vinkuna kuuluu laatikosta.
     

Kerro tästä muillekin!