käsitteitä ja sanastoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 10.11.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hei mitä tarkoittaa seuraavat. quench? backcut?
     
  2. ToniR

    ToniR Gearhead

    Quench: Karkaisu, sammuttaminen, tukahduttaminen
    Backcut: myötäsahaus, kaatoleikkaus (ainakin metsänhoidossa :)
     
  3. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Tossa mennään niin lähellä palotilaa, että nuo yleiskielen sanat johtavat harhaan. Noiden sanojen esiintyessä yhdessä

    Quench = mäntä puristaa kannen tasaiselta osalta seosta kohti syvennystä joko männässä tai kannessa, jota palotapahtuma saadaan paremmaksi, mitä lähemmäs männän vie kantta, sen parempi quench usein tulee. Joskus jopa käytetään quenchia tarkoittamaan männän ja kannen välystä.

    Back-cut = pakovenan sylinterin puoleiseen reunaan tehdään pieni leikkaus, jotta virtaus ulos sylinteristä helpottuisi.
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Back cut on itseasiassa kyllä venttiilien yläpinnalle seetin yläpuolelle tehtävä yleensä 20-30 asteen leikkaus. Tuotantovenoissa kun tahtoo seetipinta olla tehty niin leveeksi, että sitä varten venan ulkoreunaan jää oikeen hyppyri, eli materiaali paksunee ulkoreunaa kohti. Sen poistosta on kyse.
     
  5. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    No perskutarallaa, back-cut on sitten ollut sekaisin tuon mikä sitten lieneekään pakovenan alapinnan pyöristyksen kanssa. Onkos sillä sitten joku oma nimi, minä olen pitänyt sitäkin backcuttina.
     
  6. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Sellasta termiä kun radiusing on käytetty.
     
  7. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia. No nyt kun pistit tuon, niin päähän putkahti yhdistelmä "radius cut". Mutta eikös se ole taas kanavan muotoilu 30-45-60 leikkauksen sijaan?
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Noita varmaan käytellän sekasinkin, yks termi tolle venan pyöristämiselle vois olla myös under cut, mutta sitä käytetään myös venttiilivarsista.
     

Kerro tästä muillekin!