kannenpulttien tiivistysaine

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja hoppa, 25.4.2024.

  1. hoppa

    hoppa 1st gear

    Kyse on Ford- lättiksen pinnapulteista, jotka ulottuvat vesitilaan, kierteet vielä hieman väljät. Jenkit vannovat Permatex 2 olevan paras tähän tarkoitukseen. Suomesta vaan ei tunnu sitä mistään löytyvän, ei Laukkanen Motorsportistakaan. Vai olisiko jollakulla harrastajalla myytävänä? Mitä sitten tilalle?! ARPin 100-9904 jotkut suosittelee mutta monella myös huonoja kokemuksia.
     
  2. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Valmetin moottorissa meni yksi pulteista pääöljykanavaan, eli kannen pinnapultti toimi samalla "tulppana"

    Loctiten 577 kierretöhnällä tiivistyi hienosti. Tämä tarvii tosin saada kierrettyä "kireälle" asti, eli ei kovetu koskaan, jos ruuvi ei ole kiristettynä että välykset menee lähelle nollaa.
     
  3. hoppa

    hoppa 1st gear

    Hylomar Blue?
     
  4. Tai mites Hylomar M® ?

    Voidaan käyttää kovettumattona kierretiivistysaineena
     
  5. aric-z

    aric-z Gearhead

  6. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Hylomar sopii paremmin kohteisiin jotka tarvitsee mahdollisesti jälkikiristyksen, pinnapulttien kanssa laittasin mieluummin silkonityyppistä.
    Vähän tymäkämpi kierrelukite, tai kiinnityslukite tiivistää myös, vaikka on vähän väljäkin kohde, mutta purkaminen hankalampi.

    Useimmat moottorin tiivistykseen tarkoitetut liimat toimii, kunhan kierteet on puhdistettu hyvin ja liimaa laitettu huolellisesti.
    "Huolellisesti" ei tarkoita sitä laitetaan tuubikaupalla!
     
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

  8. Skigu

    Skigu 2nd gear

  9. Skigu

    Skigu 2nd gear

    Ei tosin pysty jäkikiristään, ku on vähä myöslukitetta olisko ollu 10nm.
     
  10. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  11. hoppa

    hoppa 1st gear

    Kiitos vastanneille!
     
  12. Impala 69

    Impala 69 1st gear

    Joku se sanoi että sitte ko vähän joku niistä vielä vuotaa, niin Barsin nestettä kaataa glykolin sekaan niin loppuu viimenenki vuoto.
     

Kerro tästä muillekin!