mig-hitsauskoneen langansyöttöputken vaihto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja RoseTeddy, 11.6.2005.

  1. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    eli tarkoitus on vaihtaa vanhan metallisen putken tilalle tefloninen. onnistuuko kotikonstein vanhaa virittelemällä vai tarviiko hakee kaupasta uusi. paljonko uusi maksaa? koneena uudehko kempin 3~ kone.
     
  2. Swine

    Swine Gearhead

    Metallisen putken?
    Meinaat sitä spiraalia,joka kulkee letkun sisällä?Mielestäni ne on kaikki metallisia,eikä teflonisia...
    Ite vaihdoin rispaantuneen spiraalin ehjään.Tuossa alkuvuodesta,maksoi n. 10 euroa.Ja onnistuu todella helposti kotiolosuhteissa..Ja kone on n.8 vuotta vanha kemppiläinen.
     
  3. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    just sitä spriraalia. no teflonista en oo varma mutta muovinen kumminkin. tarkoitus olis varustella kone selleiseksi että alumiinin hitsaus onnistuu. ajattelin että saisiko spiraalin ehjänä irti koneenpään messinki holkista ja muoviputken tilalle, koska sitä muovia olis jo. mutta jos se ei kalliinpi ole niin enköhän sellasen huomenna kaupasta hae.
     
  4. Swine

    Swine Gearhead

    Kyllä se spiraali lähtee ehjänä kokonaisuutena irti,mikäli se ei ole poikki mistään kohtaa.
    Kaapeli tarvii ottaa irti koneesta ja purkaa kahvapäästä suutin ym.
    Vaikka duunissa onkin alumiinille tarkoitettu mig,niin silti epäilyttää hiukan tuo teflon/muovi spiraalin olemassaolo.Melkein kannattaisi kysyä paikallisesta hitsausalan liikkeestä ennen,kuin alkaa perkaamaan kaapelia.Mun mielestäni ne spiraalit ovat kaikki samaa materiaalia...
     
  5. Hervast

    Hervast 1st gear

    Sieltä kahvan päästähän ne spiraalit on tarkoitettu vaihdettavaksi. 0.8 -1.2 millisille langoille on jopa omat ohjaimensa, mutta kyllähän teräslangat menee olipa siellä suunnilleen mikä putki tahansa. Ohje on että aina kun lanka vaihdetaan tai irrotetaan ohjainspiraalista, niin kannattaa puhaltaa putkesta paineilmalla hilseet pois.

    Alumiini on lankana senverran letkumpaa ainetta kuin teräslangat että sen kanssa käytetään liukkaampaa ohjainspiraalia jos hitsauskahvassa ei ole vetorullia. Yleensä alumiinihitsauskoneissa on 4 vetorullaa jotta langansyöttö olisi tasaista ja lanka ylipäänsä menisi saumaan asti takertelematta. Ongelmana on mm. takertuminen suuttimeen, ohjainputkessa takerteleminen, langan pehmeydestä johtuva rullien puristusvoiman hankala säätö ja suuri syöttönopeus joka on tarpeen alumiinisaumaa hitsattaessa. toki alumiinilankaankin on kovaa ja pehmeää versiota, mutta laadukas alumiinin hitsaus vaatii ymmärtääkseni aika hyvät vehkeet.

    Joskus kokeilin 4000 kempillä hitsata alulankaa ja vaikka koneessa on mm. valmiit ohjelmat eri aineille, niin ei se helppoa ollut.

    Kannattaa melkein käydä kysymässä hitsikoneita myyvästä firmasta että onnistuuko tavallisella koneella alumiinin hitsaus alkujaankaan, vai pitääkö vaivata kaveria jolla on tig-laitteet.
     
  6. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    jep, niin se taitaa olla. kokeilin jo perusvehkeillä miten lanka kulkee ja eihän se kulkenut. pieni soittokierros poiki tigin lainaks. eikä maksanut kun kaasut :lol:
     
  7. Swine

    Swine Gearhead

    Meni hiukan mutu tiedon puolelle :oops:
    Vaikka duunissa alumiinin hitsaamiseen mig onkin,niin enempi on tullut pelattua vastaavaan käyttöön tarkoitetun tigin kanssa..
     
  8. RoseTeddy

    RoseTeddy 1st gear

    just just. tuli jo mieleen et oon nähny unia teflon putkesta :D
     

Kerro tästä muillekin!