Nasta laudassa Vanishing Point

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kepak, 27.1.2011.

  1. muthafukka

    muthafukka 1st gear

     
  2. Kruiseri

    Kruiseri 3rd gear

    Play.comista saa tuon Vanishing point -dvd:n kotiinkannettuna suomiteksteillä 5.99€! Eli ei oo ainakaan hinnasta kiinni :D

    Kyllähän tuo pitää kerran kaudessa katella, on se vaan niin hyvä. Mutta varokaa sitä remakea ( elikäs uudelleenfilmatisointia), se ei ole hyvä.
     
  3. kepak

    kepak 2nd gear

  4. Simo

    Simo 1st gear

    Itse olen nähnyt ko. kuvan ensimmäisen kerran vuonna '71 Saksassa, nimellä "Fluchtpunkt San Francisco", saksaksi dubattuna, niin kuin kaikki kuvat siellä ovat.

    Näkyvät jopa Itä-Saksassa sitä esittäneen, mikähän lienee ollut tarina itä-saksaksi? Dubbauksessa, kun sensuroidaan samalla, tahallisesti ja tahatta.

    Fluchtpunkt San Francisco ist ein US-amerikanisches Roadmovie des Regisseurs Richard C. Sarafian aus dem Jahr 1971.
    In der DDR hieß der Film Grenzpunkt Null.
     
  5. duster73

    duster73 Gearhead

    joku vuosi sitten tuli tv:stä tuo ja siinä on se liftarikohtaus.jos puhe siis niistä ketkä sitä chevyä työntää tien laidassa.mulla on se vhs:llä ja siitä poltettuna myös dvd:lle.
    ja minusta taas se uudempikin versio on ihan hyvä,juontahan siinä on jonkun verran siistitty :) sekin löytyy vhs:ltä...
     
  6. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    en usko, että olivat muuttaneet dubbauksen myötä juonta laisinkaan tai sensuroineet... eiköhän nuo itä-blokin maat näyttäneet tätä mielellään, koska heidän mielestään kuvasi oivallisesti amerikkalaisen elämän mädänneisyyttä yms. Yleisön reaktio olikin sitten kait toiseen suuntaan ja yksilön vapautta ehkä ihannoitiin vielä entistä enemmän tämän elokuvan kautta... näin muistaakseni kommentoi jossain kirjoituksessaan elokuvaohjaaja Jim Jarmusch, joka näki tämän aikoinaan Puolassa tv:ssä?

    edit: eihän se mikään Jim Jarmusch ollut toi ohjaaja... olikin muuan Kaminski:

    http://www.nytimes.com/2000/10/06/movies/how-he-found-america.html
     
  7. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    ei, tuo liftarikohtaus on eri... eli se, missä nainen liftaa Kowalskin kyytiin yömyöhällä.
     
  8. Mutku

    Mutku Gearhead

    Moi,

    Ton alkuperäsen ´70-luvun leffan moottoriäänet on ihan ykkösiä. "Muutaman" kerran tullu nupit kaakossa kuunneltua niitä kohtia eestaas kun se luukuttaa meneen isolla vaihteella siellä pitkillä autiomaan suorilla. Heh, perversionsa kullakin ;-)

    Jostain luin aikoinaan, jotta ekassa leffassa oli äänikohtauksia varten vakioita 383-koneisia RT Challengereita, ja "performance"-kohtauksissa käytettiin 440-koneisia RT-autoja. Ne 440cid vekottimet oli jutun mukaan nelikurkkusella. Ei kuulemma 6-Pakkeja saatikka Hemejä.

    Kakkosversiossa kuulemma oli tehokkaammat autot muistaakseni 440cid-vehkeitä. Ihan klooneja joistain perusmalleista duunattuna. Vaikka leffassa jo hehkutettiin, että ois niinku Hemi Challenger. Se kohta sen uuden version alkupuolella missä Viggo(?) ropaa konetta ja näkyy Hemi, niin se Hemi kuulemma oli oikeesti jonkun B-korisen (Hemi)konetila, ei Challengerista.
     
  9. duster73

    duster73 Gearhead

    no tätä en olekkaan nähnyt.
     
  10. arskazone

    arskazone Double Gearhead

  11. Jymy70

    Jymy70 Gearhead

    juu, sama perversio täälläkin :?)

    ykkösversiossa tosiaan käytettiin 440 magnumeita:

    http://www.angelfire.com/id/newssection/VP.html

    ja käytettinpä jopa Bullitt -leffasta mustangin ääniraitaa... kuunnelkaa vaikka autiomaakohtausta, jossa Kowalski lähtee runtimaan pysähdyttyään kuuntelemaan super soulia... 50:05 kohdalta:

    http://www.fin-tv.com/vanishing-point/nasta-laudassa-video_d0eb6f086.html
     
  12. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Ruotsalaisessa Wheels lehdessä oli noin 20 vuotta sitten juttu kyseisestä rainasta. Ruotsissa nimi on "Jakten mot nollpunkten". Kyseinen aviisi väitti ohjaajaksi Ken Annakin nimistä miestä,...
     
  13. kepak

    kepak 2nd gear

  14. kepak

    kepak 2nd gear

  15. kepak

    kepak 2nd gear

  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    sunnuntai-maanantain välisenä yönä ostin tuolta ja tänään oli laatikossa :D
     
  17. karra

    karra Double Gearhead

  18. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  19. Naumasto

    Naumasto 3rd gear

    Huippuleffa!Tämä jätti kyllä lähtemättömän vaikutuksen kun ensimmäistä kertaa näki.
    Tiesittekö muuten että siinä lopussa kun Kowalsky ajaa niihin bulldozereihin niin siinäpä ei rutatakkaan challea vaan camaro!!!

    Alkuperäisessä siis.Ensin kuvakulma vaihtuu ohjaamoon ja siitä seuraavasta kuvakulmasta sen näkee kun oikeaan kohtaan pysäyttää.Oisko 67 tai 68 camaro.Takavalot erilaset ja kylkipokkaus alempana,ja takaikkuna erimuotoinen.Tarkkana siellä :eek: :rotfl:
     
  20. jaketin

    jaketin Gearhead

Kerro tästä muillekin!