OS, Original Street 2024

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja Shining Whit, 15.3.2024.

  1. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Hejssan alla!


    Nyt kun tilanne on tämä, että AKK vaatii 10 hyväksyttyä osallistujaa kauden ensimmäiseen osakilpailuun, että ryhmälle myönnetään SM-arvo. Ni olisko mitenkään mahdollista yrittää henkistä ja taloudellista voimanponnistusta itse kultakin, että saataisiin tällainen tilanne aikaiseksi?


    Ei sinänsä, että SM-arvolla olis itelle merkitystä millään muotoa, mut päästäis näyttää et jotain yritystä ja henkee vielä on?


    Viime syksyn motoparkin skabassa oli kahdeksan autoa, joista valtaosa ellei kaikki ovat pyrkimässä mukaan. Muutama lisää tarvittaisiin aktivoitumaan että tavoite täyttyisi.


    OS:ssä vaaditaan normi katuvessa, normi turvallisuusvermeet ja lisenssi. Nimensä mukaisesti auton pitää olla ns. katuauto, perinteiseen tapaa originaali runkoaisat edessä, muuten muutokset perinteiseen tapaan ja renkaat DOT, max 16.5” merkitty leveys. Ryhmässä on “turvaraja” 8.5, jota ei saa alittaa. Sitä saa ajaa myös autolla jonka turvavarusteet sallivat nopeammankin ajon.


    Tarkemmat vaatimukset löytyvät FHRA:n sääntökirjasta. https://www.fhra.fi/wp-content/uploads/2024/02/Kiihdytysajon-saannot-2024.pdf



    Yritettäis kyetä pystyy kimpassa siihen et striittihomma ei vielä kuole fyyran kisoista? Pari kuukautta ois aikaa laittaa sälät kuosiin.
     
    chevy 2, Herje, harrastaja ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. ElCamino78

    ElCamino78 3rd gear

    Tarkoitus ois suorittaa lisenssilähdöt, ja siitä ajaa kisaa OS Motoparkin 1. kisassa, ainakin. Koko kausi, on hyvinkin epävarma. Pää panostus tuolla NoPrep Challengen puolella.
     
    Shining Whit tykkää tästä.
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ei pysty auttamaan, rahat menee itteni hengiltä ryyppäämiseen. Ja vaikka jotain jäisi ylitse, toi 2007 vuosiraja närästää. Varsinkin kun tietää että Chrysler 300C 2005-2010, Dodge Magnum 2005-2008, Dodge Charger 2006-2010 on ihan samoja koreja, mutta säännöissä raja kehikon suhteen menee 2007. Ei, ei ole mitään piilotettuja suurlujuusteräs muutoksia vuosien väleissä.
    Ja eikä tota +2000kg lahnaa saisi muutenkaan helpolla kulkemaan... :D no joo onhan se sama kuin muutkin L koriset 2005-2023.
     
  4. dd64

    dd64 Gearhead

    Mietinnässä jos tänä kesänä jotain... Testipäivä tms. Liimalle kuitenki tekis mieli. Mitäs noi kisat tänä päivänä kustantaa?
     
  5. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Tuo rengaskoko tosiaan DOT 16.5" on maksimi kaikissa Fhra street ryhmissä poislukien Top street jossa myös 10,5 kilpasliksi sallittu,sääntö karsii vanhat isopyöräset D autot et vois tulla "kannatusmielessä"ajaan.Rengasvalikoima aika suppea tuohon DOT 16,5 kokoon ja korkeudet loppuu 31" joten ei kyl sellasia viitsi alkaa muutteleen kun mullakin on kuitenkin katsastettu katuauto.Aiemmin tuo DOT rengaskoko on katusäännöissä ollut et mitataan kulutupinnasta.
     
  6. rale RS#97

    rale RS#97 1st gear

    mukana avaus kisassa. pitkästä aikaa auto on täysin kisakunnossa jo 2kk ennen ekaa kisaa.
     
  7. väsynyt

    väsynyt Gearhead

  8. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Toi rengassääntö on jännä. Mikshän sellanen on katsottu tarpeelliseks muuttaa vai onko kysessä virhe? Kauheesti viimeaikoi aseurannut saati ollut mukana, mut kuulopuheiden mukaan merkillistä ristivetoa fyyrassa eri ihmisten sohiessa omilla lusikoillaan puurokattilaa.
     
  9. Täytyy olla virhe. Jos tahtoa FHRAssa on, tuommoiset pikkuseikat on helppo korjata.
    Pääasia täytyy olla siinä että säännöt on kansantajuiset ja semmoiset jotka vetää kuskeja eikä "pois työntävät".

    Toivotaan että homma etenee. Täytyy olla myös tämmöisiä varmoja sarjoja eikä vain yksittäisiä kisoja lentokentillä. Säidenkin puolesta sattuma siihen että ajetaan on suurempi kun kisapäiviä on vkl aikana 2 yhden sijaan.

    Kalustoahan on maakunnat pullollaan. Hyvillä säännöillä niistä jos saadaan edes 5-10% aktivoitua on se kova sana. Toki jos ajattelen omaa maakuntaa (E-P), monet ei voi millään tulla FHRA tapahtumaan ajamaan vaikka olisi ihan lähialueella kisa. Semmosta juntti vastustamista, ja paskan jauhantaa järjestäjästä. Eikö se nyt ole ihan sama kuka sen tapahtuman järjestää kun vain järjestää. Ja ne ikuiset mussuttajat pysyy kuitenkin kotona tai tulevat radalle olutpurkki kädessä kertomaan miten asiat "pitää olla ja tehdä"
     
    pile tykkää tästä.
  10. SG 448

    SG 448 Gearhead

    Sääntökirjasta toi maininta et mitataan kulutuspinnan leveydestä on jäänyt pois jo 2017.
    Viimekesänä soittelin kolmelle katsurille kysyäkseni tosta rengaskoon säänöstä ja epäselviä kommentteja sieltä tuli ja viimeinen ohje et mee sinne Motoparkkiin ja kato mitä katsastuksella sanotaan no en tietenkään mennyt.
    Tiedän et tää OS on tehty vanhojen B street autojen saamiseksi radalle,mut ei niitä sit kuitenkaan vielä oo näkynyt ja olikohan vielä niin et 14.5" oli eka rengassääntö joka muutettiin tuohon 16.5"jo ennen kauden ekaa kisaa.
     
  11. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Kyseessä kuulemma virhe, toi TS/RS rengastus, joka korjataan.
     
    Muokattu: 17.3.2024
  12. Herje

    Herje Double Gearhead

    Autoryhmien osalta tuohon ensimmäisen kilpailun minimi osallistujamäärään SM-arvon osalta on piakkoin tulossa muutos alaspäin.

    Eri ryhmien SM-arvoa määriteltäessä otetaan huomioon myös edelliskauden pisteille ajaneiden määrä ( kokonaisosallistujamäärä ).

    Tuommonen oli FHRA foorumilla kilpailu kutsu ketjussa mainittu.
     
  13. ET1121

    ET1121 Gearhead

    Korjattu ja päivitetty kirjaan.
     
  14. supo

    supo Double Gearhead

    Uusi päivitys tulee alkuviikosta FHRA foorumille eli 2023 kun ollut 10 osallistujaa minimi niin 2024 pitää olla vähintään 5 osallistujaa avauskisassa niin SM-arvo.Eli alkuviikosta varmasti löytyy tähänkin vastaus FHRA sivulta eli nyt päivitetty!
     
    Muokattu: 18.3.2024
    Vallu 426 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!