Saako lisäpenkillisen väliseinään tehdä ovea?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja helppoheikki, 9.1.2008.

  1. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Aina välillä tulee tarvetta kuljetella pidempiä kappaleita ja kävikin mielessä josko sahaisin -91 Chevy Vanin väliseinään about 70x130 cm suljettavan oven niin että keskimmäinen lisäistuin olisi liikkuisi oven mukana. Onko kukaan koskaan tehnyt moista operaatiota ja onko sille mitään lakiteknisiä esteitä? Konttorilta ei viitsi lähteä kysymään kun sieltä saa kumminkin joka ukolta erilaisen vastauksen.

    Onhan noissa väliseinissä alun perinkin "suksiluukku", ainakin tuossa Metron tuomassa.
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tuskinpa sellaista jossa penkki liikkuu "oven" mukana...
    Ei kai paha tehdä keskimmäisestä penkistä "pika-irroitettava".
     
  3. Antti P

    Antti P Gearhead

    Olen nähnyt sellaisen oven kaverin entisessä bensa vanissa. Pääs kulkee siitä taka osastolle ja takas ihan tälläinen isompikin mies.
     
  4. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Toki ovesta tehdään sellainen että sen saa lukittua kunnolla kiinni ettei keskipenkin matkustaja löydä itseään ripeämmän kiihdytyksen jälkeen tavaratilasta :rotfl: ...

    Lähinnä mietityttää se, vaatiiko laki että väliseinä on yksiosainen. Onhan noita nähty missä väliseinä on vain puoleenväliin korkeussuunnassa. Voihan sen toki tehdä niin että ei pistä saranoita ollenkaan, ainoastaan pulttikiinnityksen molemmin puolin niin silloinhan se ei ole ovi vaan väliseinän osa joka on vaan vähän poikkeavalla tavalla kiinni seinän rungossa :poff: .
     
  5. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Mua kiinnostais lyhentää tuo vanin takaseinä puoleenväliin... Eli penkkien selkänojan tasolle... Onko tuolle mitään estettä...? :eek:

    Omassa kaapissa ainakin se suksiluukku siellä penkin alla... Ja "ikkuna" yläosassa... Siinä laskettava verho.
     
  6. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mulla oli yhessä vanissa ovi väliseinän vasemmassa reunassa. En tiedä oliko laillinen vai ei, mut tosi kätevä. Mulla oli patjat takana, jos vaikka rupee ramasee :wink:
     
  7. SököMotors

    SököMotors 3rd gear

    Ei noita viranomaisia nykyjään kiinnosta luukut tai väliseinän korkeudet, kaikenhan voi tehdä myös siististi ja huomaamattomasti, joten jos on intoa niin tekemään vaan eikä stressaamaan turhista.
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Näinhän se on. Mutta entäs sitten kun osuu kohdalle se yksi viranomainen jota sattuu sinä päivänä kiinnostamaan? Ja lakipykälissä sanotaankin että väliseinän tulee olla kiinteä ilman aukkoja? Vähän turhan kallis palkinto tiedossa...
     
  9. SököMotors

    SököMotors 3rd gear

    Toi oli vaan mun mielipide, joka on syntynyt omista kokemuksista ja siitä että en ole kuullut kenenkään pienistä muutoksista "palkintoja" saaneen.
    Osallistukaa tekin jotka olette mahdollisesti näitä "palkintoja" saaneet tähän keskusteluun, tämä aihe kun tuntuu niin monia harrastajia vaivaavan.
     
  10. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Konttorille soittelin tuossa, ei ukko pykälää ulkoa muistanut, mutta sanoi että ainoat vaatimukset olisivat olleet, että on lkatosta lattiaan ja tilapäisistuin olisi saranoitu SEINÄÄN... :eek: ikkunasta se ei osannut sanoa juuta eikä jaata...

    Mulla on avoin ikkuna, kankainen rullaverho siinä, penkin alla suksiluukku, ja penkki kiinnitetty LATTIAAN. Ja tämä kaikki siis alkuperäistä...eli suomeen tuotaessa -90 tuntifirman (metro?) rakentama... On ollut pohjoisissa -90-06, eli tuskin sielläpäin ihan pilkkua konttoorilla viilailtu...
     
  11. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Viittasin tuossa edellisessä viestissäni siihen, että nyt ei kuitenkaan puhuta mistään vannekokojen muutoksesta tai muusta pikkujutusta josta seurauksena on korkeintaan passitus muutoskatsastukseen. Niiden takia ei tosiaan kannata stressata mutta Suomen laki on tunnetusti täynnä erilaisia loukkuja joihin pahaa-aavistamaton harrastaja lankeaa helposti.

    Itselläni on myös Metron tuoma -91 vani ja siinä on erikseen rekisteriotteessa maininta väliseinässä olevasta ikkunasta - jossa on edelleen alkuperäinen pleksi paikoillaan. Ja penkit sekä käsinojat saranoitu seinään jossa on kiinnikkeet joilla ne saadaan lukittua yläasentoon - aivan kuten sen aikainen laki näistä väliaikaisistumista määräsi. Suurimmaksi osaksi nämä Metron Starcraftit taisivat olla Verhoomo Sorsan tekemiä joten luulisi että ne ovat aika samanlaisia sisustaltaan.

    Noita puolikorkeita väliseiniä hyväksyttiin aikoinaan joillain konttoreilla, ei ilmeisesti kuitenkaan eteläsuomessa?
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Jos on lattiasta kattoon sivuilla (ainoastaan 2 istuinta edessä), niin saisiko keskellä olla tyhjää? Tai edes se ovi?
     
  13. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Jos ei lisäpenkkejä ole, niin sittenhän sinne saa rakentaa ihan minkälaisia seinäratkaisuja tahansa. Pointtina alkuperäisessä kysymyksessä on se että lisäpenkkien kanssa nimenomaan VAADITAAN se väliseinä.
     
  14. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Mä aattelin vähän suurentaa tuota ikkunaa........ 8) mahtuis kulkemaan "nukkumaosastollekin muutenkin, kuin takaovien kautta...

    Nätisti kun tekee, niin kuka sitä alkaa miettii...
     
  15. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Eli taidan sitten koittaa jos saa leimattua ilman seinää...
    Ei muuten ole tuossa 8 hengen kuorma-Autossakaan väliseinää...
     
  16. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Kuorma-autossa ei tarvita.

    Nykyään et saa leimalle, oli seinä eli ei. Loppui tuo huvi jo -97...

    Tai jos siis AUTOVERO MAKSETTU, eli alunperin reksiteröity henkilöautona tms, sit onnistuu, ja saa laittaa 1+8 PEHMEÄÄ jakkaraa. Dieselvero vaan nousee pilviin.

    Tuo "autovero", joka on näiltä vuosilta jäänyt (mikäli peku alunperin) on ehkä samaa luokkaa auton arvon kanssa... :oops:
     
  17. WSE

    WSE 1st gear

    Vähän samaan asiaan liittyen, astroon siihen suksiluukun yläpuolelle olisi tarkoitus upottaa mikroaaltouuni. Siis penkin selkänojan taakse piiloon, selkänoja saranoituu alaosastaan ja kääntyy penkin päälle pöydäksi, muutoin penkit niinkuin ennenkin ja saa myös lukittua ylös. Onko hommaan mitään laillista estettä?
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kuorma-auton kuormatilan etuseinässä (=väliseinä) saa olla ovi. Sen on kestettävä sama kuormitus kuin seinänkin. Eilen kysyin konttorilta ja inssi puolestaan kysyi AKElta.
     
  19. Sheikki

    Sheikki 3rd gear

    Mulla on kyllä käsitys ettei laissa ole noita väliseinien korkeuksia sun muita edes ihmeemmin määritelty.

    Luuloni mukaan koko hässäkkä syntyi kun väliaikaisten istuinten piti olla kiinnitettynä seinään saranoilla ylösnostettavissa, ettei se vie ns. kuorma-tilaa. No joku keksi että tekee väliseinän johon ne penkit kiinnittää. Tätä kun ei laissa ollut tarkennettu. No sitten katsastusmiehestä riippuen tulkittiin että pitääkö seinä olla ylös asti vai ainoastaan puoleen väliin. Sama tilanne pitikö seinä olla suorassa vai ei.

    Ainakin parivuotta sitten vastaavaa "mielivaltaa" oli linja-auton muuttamisesta kuljetusbussiksi. riittävien istuimien lisäksi nyrkki sääntö oli että, puolet pituudesta pitäisi olla matkustamoa. Totuus kuitenkin oli että, kunhan riittävä tila keulassa oli vaaditulle 9+kuljettajalle niin se riitti. Katsastusaseman päällikön sanoin; ake;n ohjeistuksen mukaan kuomatilaa pitäisi olla puolet, mutta ei hän voi hylätä autoa jos sellaisen asemalle kiikuttaisin.

    Eli onko oikeasti missään vaiheessa laissa tai asetuksissa ollut moisia väliseinä pykäliä. Oletan että ei. On vain erilaisia tulkintoja joita ei olisi ollut pakko niellä.

    Nyt jos tekee väliseiniin muutoksia, niin tuskin kummoisia seuraamuksia tulee ,koska ei esim. kukaan pysty toteen näyttämään minkälainen se on ollut, kun ekaa kertaa sitä asemalla on näytetty.
     
  20. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Eli lisäpenkeillä tai ilman olevassa(kuorma-autossa) ollenkaan seinää ei tarvitse katsastuksessa?
     

Kerro tästä muillekin!