Suburbanin "ladonovi" jumissa!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja -ari p-, 3.5.2007.

  1. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Kuulostaa varmasti hölmölle mutta tänään kun paiskasin Suburbanin takaoven kiinni ja ajattelin vielä uudestaan avata sitä ei se suostunutkaan enää aukeamaan!

    Eli kyseessä 91 vuoden GMC Suburban.
    Itse lukko aukeaa ja menee kiinnikkin mutta ovi ei suostu irtoamaan kuin ehkä puolisenttiä jos sitäkään. Käytännössä siis lukko aukeaa mutta joku jää vielä pitämään ovea kiinni? Tietysti tämä sattui juuri kun huomenna pitäisi lähteä roudaamaan....

    Olisiko jollain muulla tullut samanlaista ongelmaa joskus vastaan? Keskuslukitustakin ränkkäsin ja se näyttäisi toimivan normaalisti.
    Tuonne ovien väliin kun ei oikein pääse katsomaan mikä siellä jumittaa ilman väkivaltaa eikä huvittaisi siihen lähteä.
     
  2. oobee

    oobee 1st gear

    Itsellä vanin kanssa käynyt joskus sama juttu.Selvyyttä en saanut, että mikä jumitti,mutta auki sai sillä kun toinen piti ulkopuolelta nappia alhaalla,ja toinen lykkäsi(potkaisi)sisäpuolelta...
     
  3. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Tuotakin yritettiin mutta en uskaltanut kovin kovaa potkaista ettei mene mitään rikki. Miten kovaan lykkäsitte;)? Eli oli ovi vielä ehjänä kuitenkin kun aukesi :p ?
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Eiks siitä pääse sisäkautta purkamaan verhouksen irti ja sieltä sit näe liikuuks siellä vivustot niinkuin pitää? Ja sieltä kautta saattais nähdä sen ite kielekkeenkin mikä pitää ovea kiinni. Vaikuttais jotenkin sille niinkuin itellä oli yhden kuskinoven kanssa että avaimesta se meni lukkoon ja aukes mut se varsinainen kieleke mikä pitää ovea kiinni oli se lukossa tai ei oli jumissa eikä liikkunut ollenkaan. Eli siis vivusto oli silleen sieltä irronnut ettei liikuttanut sitä yhtä aukeamiseen tärkeää osaa kuitenkaan vaikka se oven lukkonappi liikkukin :wink:
     
  5. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Jep lisäpotkiminen ei tuottanut tulosta joten torchavaimet käteen ja availee pahveja. Tästä jatketaan. Kiitoksia kaikille jo tähän mennessä.
     
  6. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Ennenkuin kerkesin availee ovia huomasin mahdollisen vian. Ovessa on käsittääkseni kaksi salpaa eli alhaalla ja ylhäällä. Ylempi näyttäisi jäävän kiinni...
     
  7. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Korjaus edelliseen. Eipä ollutkaan se ylempi salpa perkele. Alempaan on vissiin pakko mennä pahvien läpi ja näyttäisi olevan aika mielenkiintoisesti torchit myös oven päädyssä jonne mahtuu ehkä maailman pienin käsi avaimen kanssa...
     
  8. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Joo, mut jos se jumii niin ettei lähde sisäpuoleltakaan potkaisemalla auki niin kannattaa se ainakin varmuuden vuoks purkaa ja tsekata kun joku tollanen siellä melkeenpä täytyy sit jumittaa eli jäädä kiinni asentoon ja silloin se ei vapauttamatta sitä aukea ilman että jotain hajoaa.
     
  9. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Jep näin se on vaan pakko lähtee tekee.
     
  10. jaolpi

    jaolpi 1st gear

    Mulla teki astron takaovi ihan saman tempun. Lopulta aukesi kun renkkasi keskuslukitusta auki kiinni auki kiinni ja samalla kaveri "kiskoi" ulkopuolen aukaisukahvasta aukipäin. Teki jonkun ajan kuluttua vielä saman uudelleen ja silloinkin auttoi sama kikka. Sen jälkeen avasin ovipahvit ja rasvailin lukon vivut ja muut kielekkeet, eikä enää ole temppuillut.

    Ilmeisesti keskuslukon solenoidi ei vaan liikkunut/jaksanut liikkua riittävästi ja jäi jotenkin puolitiehen. Ovi aukesi juuri kuvailemasi n.5mm, muttei enempää. Oiskohan sulla sama vika?

    En tiedä onko tästä sulle mitään apua mut kerroinpahan ainakin oman kokemuksen.
     
  11. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Kiitos tästäkin vinkistä. Kokeiltu on ja ei tuntunut auttavan tuokaan. Sen verran saatiin selville että se alempi salpa on todellakin jumissa eikä suostu ainakaan vääntämällä siirtymään. Pakko siis avata pahvit, ihmettelin vaan että miten helvetissä kaikki pahvit saa auki kun ruuvveja on ovien päädyissäkin eikä sinne pääse ennenkuin ovet ovat auki :odroll: ?
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Vanissa mulla oli samaa vaivaa...
    Sorkkaraudalla vääntämällä alareunasta ylöspäin aukesi...
    Ja se riitti minulle.
    Kuitenkin oli vika vain löystyneestä ala-vasteesta(se lenkki mihin lukon kieli ottaa kiinni).
     
  13. jyha

    jyha 1st gear

    takaoven lukkopesä hapettunu jumiin, eikä keskuslukon moottori jaksa avata lukkoa. näin kävi astron takaoven kanssa.
     
  14. -ari p-

    -ari p- 1st gear

    Noniin vika paikallistettu ja korjattu. Ainut tapa miten pääsi ovien sisälle oli irroittaa saranatapit. Sitten vaan pahvit auki ja kappas, alemman lukkosalvan "koukut" olivat irronneet joten tämän takia alempi ei auennut. "koukut" takaisin paikoilleen ja "valohoitoa"/rasvausta=Toimii kuin uusi :D
     

Kerro tästä muillekin!