Uusi autoharrastajan kotimaa, ohoi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sämpy, 2.1.2017.

  1. spinout

    spinout Gearhead

    Joku kysyi Epsanjasta.. Muistaakseni tässä threadissa tai muussa (en jaksa hakea) joku sanoi, että siellä saa rakentaa autoja tiekäyttöön vain sellaisiksi kuin ne ovat tehtaalta tulleet. Jos ovat muuteltuja = ei rekisteriin. Tämä ei siis ole faktaa, vaan "kuulopuhe".

    Suomen plussaksi voi lukea myös, että tätä maata ei ole ylikansoitettu. Harvaan asuttu laaja maa = ei ruuhkia. Täällä on tilaa harrastaa ja ei tarvitse kauas mennä keskikokoisesta kaupungista, kun ajelet rauhassa mutkaista maalaistietä. Pitkät talvet luo inspiraatiota talli-iltoihin. Lisäksi väkilukuun suhteutettuna täällä on hiton paljon autoharrastajia ja kalustoa.
     
    Muokattu: 29.1.2017
  2. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Lievä Ot. Tunsin kerran yhden naisen, joka oli asunut Suomen lisäksi ainakin USA:ssa, Ruotsissa Ranskassa ja Malesiassa. Joka paikassa oli paha olla.
     
  3. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Minä en ota kantaa noihin harrastelu säännöksiin. 23 vuotta ulkomailla austelleena Aasia/Euroopa/Afrikka/ Etelä Amerikka akselilla sanoisin, että miettikääpä pitemmän päälle, kun alkaa kaivata tuttavia ja sukulaisia Suomessa. Raavippa siinä kasaan tonneja käväistäksesi perheeen kanssa pikavisitillä Suomessa. Entäs asuminen ja tarvittava harraste tilan hommaaminen varsinkin suurkaupunkien likeltä tallilla käynti voipi olla 100km mutka. Euroopa varmaankin menee , koska etäisyydet lentämällä siedettävät. Kyllä minä näinä vuosina olen oppinut kaipaaman monia asiota niin monen morkaamasta kotimaasta. Mutta kannattaa ehdotomasti käydä kokeilemassa kestääkö siivet. Monilla menee vielä, kun tenavat ovat pienet, mutta paluun aika tulee, kun alkaa lasten koulun käynti silloin palataan hippulat vinkuen Suomen koululaitoksen alaisuuteen.
    Ps: Taidampa lähteä kaljalle odottelemaan, että pääsisi taas huomenna työn pariin täällä Ahrikassa.
     
    tinareki, 1purehell, pantera ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. Hai

    Hai Double Gearhead

    Tässä on totuuden ydintä enemmän kuin heti tajuaakaan.

    Jos seuraavalta listalta on ruksittu enemmän osumia kuin kaksi, ei se elo oikein missään päin maailmaa suju.

    -tyhmä
    -laiska
    -persaukinen
    -kielitaidoton
    -taidoton

    Yhteiskunnan alimmilla portailla maan vaihto ei tilannetta paranna.

    Valtioiden kannalta rikkaiden verottamisessa on se ongelma, että niillä on keinot vaihtaa maisemaa sellaiseen, jossa se olo on mukavampaa. -> verokilpailu.

    Omalla kokemuksella Suomi on aika jees. Hyvää, voi toki parantaa.
     
    rane58 ja Tumi tykkäävät tästä.
  5. peto

    peto Gearhead

    Sitten kun olisi vielä Bernerin käyttömaksut niin ei tarvitsi ajaa kummallakaan, kun rahat ei riittäisi alati nouseviin operaattorimaksuihin :odeek:

    Nyt se sähkäri joutuu tyytymään yhteen hellcattiin ja pystyy sillä vielä ajelemaankin vähän kun käyttömaksut on toistaiseksi suht kohtuulliset? Todellisuus taitaa nyt kuitenkin olla niin, että se sähkäri joutuu tyytymään käytettyyn vm.2005 toyota anjovikseen kun rahat ei riittäisi ikinä edes siihen yhteen verottomaan helvetin kattiin. :poff:

    Juu Suomi on ihan hyvä maa kunhan saataisiin vielä jonkinlaiset järkevät harrasteajoneuvo rekisteri ja omavalmiste säädöstö.

    Anteeksi OT ja mahdolliset kikotusvirheet:odroll:
     
  6. jenkula

    jenkula Gearhead

    Ei osta normi työläinen helposti taloa pk-seudulla,saa olla perittyäkin pikkasen takataskussa.
     
  7. urho3

    urho3 Gearhead

    Mites joku vihti tms. Jos on normitöissä ja ottaa asuntolainaa,niin kai suurin osa tekee. Niin minäkin taloni hankin ja maksoin. Ainut että ku laina loppu niin korotkin oli pienet,silloin kun otin niin oli 5% ja 10 vuoteen tuli silti maksettua. Töissä kyllä käytätti välillä yllätys sinänsä.
     
  8. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Aika harvassa maassa tehdasduunari, tai työtön mitään harrasteautoja rakentelee. Suomessa sekin on mahdollista, toistaiseksi.
     
  9. jenkula

    jenkula Gearhead

    Tontti se ongelma on,saa olla kivan kokonen että mahtuu talo ja talli samaan pihapiiriin,sikäli kun antavat kunnollisen tallin rakentaa.Toisaalta maan arvo tuskin tulee laskemaan vaikka talon ja tallin loppuun kuluttaskin.Nyt on ostajan markkinat,lähes uutta pytinkiä on myynnissä alle rakennuskustannusten,maan hinta on kyllä pysynyt.
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    No se totta että hehtaari sais olla. Ja naapureita ei tarvii olla lähellä.
     
  11. jenkula

    jenkula Gearhead

    niin ja en tiedä vihtiä tms,mutta espoo/vantaa/helsinki on arvokasta
     
  12. pantera

    pantera Double Gearhead

  13. Hai

    Hai Double Gearhead

    No jep!
    Oikotien karttaa kun zoomaa ulospäin selviää miksi.
    Alue on ollut vuosia uudisrakennuskiellossa, kun on suoraan kiitotien linjassa.
    Ei onnistu talli, mutta jos pressutelttoja ja merikontteja harrastetiloiksi. Mökki rempalla vaatimattomaan käyttöön. :)
     
  14. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    On kyllä riemukas topikki! Ensin haukutaan koko Suomi ja esitellään kaikki vaihtoehdot (Venäjä!!), sit huomataan; nojoo paskaakos tässä. Ihan hyvähän täällä on olla, itse asiassa parempi kuin muualla. Jatkakaa, tästä vielä hyvä tulee!
     
    rane58, Valapatto, Saetkae ja 1 muu tykkäävät tästä.
  15. Hai

    Hai Double Gearhead

    Rivieran seuraavan hengenveto vois mennä:
    -Sipiläkin on ihan ok ja yrittää kovasti hyvää.
    -Bernerikin jees.:p
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Varmasti osalla lähtö pakkoa kuitenkin hillitsee berberi veron kaatuminen

    Ei kauheesti innosta jäädä maahan jossa ainoo vaihtoehto liikkumiseen on velkaantua, et saa uuden rotelon tai kerran viikossa kulkeva julkinen
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    No tuskin nyt kuitenkaan tarvii velkaantua rottelon takia ja jos käyttömaksut maksetaan velalla on kyllä jo peiliinkatsomisen paikka.
     
  18. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Täällä on verot alhaiset ja suurin osa ajaa sillä Suomalaisen duunarin jo kertaalleen romppariin hylkäämällä Toyotalla. Rakentelu säännökset ovat vapaita ajetaan niin kauan, kuin kottero vain liikkuu. Tosin verot ovat olleet sen verran alhaiset ja suurimalta osalta varmaan jäänyt maksamatta, että tie verkonkunto ei anna oikein mahdollisuuta low riderilla lipunmiseen tai street raceilla ajamiseen. Muutkin palvelut mm terveydenhoito on niille jolla on rahaa.
     
  19. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Ruotsissa vapautetaan katsastuksesta ensivuonna kaikki yli 50 vuotta vanhemmat autot.Siinä tavoitetta tänne jäljessä tarpovaan autokulttuuriin.Enkä tarkoita harrastajien osaamista.
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei se tee tästä surkeesta parempaa jos muut on vielä surkeempia.
     
    rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!